Groeneveldlezing Ton Lemaire Oktober 2021

Geschreven op .

Hieronder vindt u de link naar de lezing die Ton Lemaire gaf op de prijsuitrijking van de Groeneveldprijs 2021.

Online Groeneveldlezing 2021

Webinar Ecologische Bosaanleg

Geschreven op .

Namens de Stichting Groeneveld nodig ik u uit om deel te nemen aan het webinar dat op 23 september a.s. om 15.00 uur gegeven wordt over dit concept.

Open Zoomlink webinar

Meeting ID: 814 8527 0571
Passcode: ThbB5i

Uitreiking Groeneveldprijs 2020

Geschreven op .

De Groeneveldprijs 2020 gaat naar Arita Baaijens en de Ambassade van de Noordzee, Thijs Middeldorp

Dit jaar zal de 20e editie van de uitreiking van de Groeneveldprijs worden gehouden op de locatie van Kasteel Groeneveld, maar noodgedwongen door Covid 19 ook via Internet. U kunt dit evenement vanaf 16:00 online bijwonen via onderstaande link.

Prijsuitreiking Groeneveldprijs 4 December live online bijwonen

Voor meer informatie over het evenement kunt u contact opnemen met Liesbeth ten Houten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webinar 23 september

Geschreven op .

Er zal de komende jaren veel nieuw bos worden aangelegd. De Bossenstrategie van de Rijksoverheid heeft de ambitie om het Nederlandse bosareaal met 37.000 hectare uit te breiden in tien jaar tijd. De Bossenstrategie stelt dat bosuitbreiding noodzakelijk is om de klimaatdoelen te realiseren en bij te dragen aan verbetering van de biodiversiteit en een gezondere leefomgeving. De doelen om bos uit te breiden zijn nu heel andere dan tot nu toe gebruikelijk was. Dat vraagt om nieuwe manieren om bos aan te leggen.

De Nieuwe Bosstrategie

Geschreven op .

Stichting Groeneveld organiseerde op 5 september 2019 het symposium 'De Nieuwe Bosstrategie'.

Tijdens dit symposium is door meer dan 120 deskundigen en belanghebbenden gereflecteerd op vier thema’s (CO2-opslag en bosexploitatie, biodiversiteit, houtproductie als verdienmodel, en bosontwikkeling bi j strategisch wildbeheer) die van belang zijn voor de nieuwe bosstrategie van de minister en voor het bosbeleid van de provincies. De aanbevelingen die tijdens het symposium op de vier deelgebieden naar voren zijn gekomen kunnen hieronder worden gedownload.

Dhr. W.T. van Gelder

Dhr. J.H. Kuper (penningmeester)

Mw. L. ten Houten (secretaris)

Dhr. H.J. Achterhuis